Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Workshop Begeleidingsgroep

5 juni 2020 @ 08:00 - 17:00

In het project “Re2LiVe” onderzoeken Sirris, VIL, VITO en VUB hoe Vlaamse bedrijven kunnen inspelen op de opportuniteiten in de groeiende markt van lithium-ion batterijen voor elektrische voertuigen. Speerpuntclusters Flux50 en SIM en technologiefederatie Agoria treden op als ondersteunde partners. De recyclage van dergelijke batterijen stelt ons voor een aantal uitdagingen, maar biedt ook kansen voor de Vlaamse industrie en logistiek. Meer bepaald, worden bedrijven uit sectoren over de gehele waardeketen samengebracht.

 

In het kader van dit onderzoeksproject, worden een aantal workshops georganiseerd met als doel om het project en haar concrete doelstellingen toe te lichten aan de bedrijven uit de gehele waardeketen, alsook om de tussentijdse resultaten en opgedane kennis te delen. Tenslotte hebben deze workshops nog tot doel om feedback te verzamelen voor continue bijsturing van de volgende fase van het project.

 

Gezien de verwachte volumes aan zware en volumineuze voertuigbatterijen die binnen enkele jaren in het recyclagetraject terecht zullen komen zal heel wat activiteit voor inzameling, mogelijks hergebruik en ontmanteling dienen te gebeuren. Ook de logistieke capaciteit voor deze grote stromen van gevaarlijk afval zal ernstig dienen uitgebreid te worden.

 

Hieronder vindt u de agenda voor onze eerste workshop, die online zal georganiseerd worden.

Agenda:

 

Verwelkoming en Inleiding

 

Overzicht en doelstellingen Re2Live project

Jean-Marc Timmermans, Business Group Leader Agoria

 

Keynote Inzameling gebruikte voertuigbatterijen

Catherine Leenaers, Febelauto

 

Ronde tafel

Feedback en verwachtingen deelnemende bedrijven

 

 

 

 

Registreer via email naar info@re2live.be.

Een Microsoft Teams link zal doorgestuurd worden aan alle geregistreerde deelnemers.

 

 

Details

Datum:
5 juni 2020
Tijd:
08:00 - 17:00